Om oss

Antroperspektiv är Sveriges första webbtidning som erbjuder antropologiska perspektiv på allt från spännande kulturella fenomen till aktuella händelser i dagens komplexa och diversifierade värld. Våra skribenter är i huvudsak antropologer men också andra som är förtrogna och identifierar sig med antropologiska metoder och perspektiv. Vår ambition är att, med en bred palett av fälterfarenheter samt med en skarp antropologisk analytisk blick och kunskap om aktuella liksom också förbisedda men viktiga ämnen, etablera antropologiska perspektiv som en viktig samhällsresurs och därigenom vitalisera det offentliga samtalet om allt från global kultur och politik till mer lokala frågor och vardagsliv.

Om du vill skriva en artikel läs instruktionerna på Skriv en artikel i Antroperspektiv!

Antroperspektiv är Sveriges Antropologförbunds (SANT) webbtidning. SANT är en rikstäckande organisation som skapades 1991. SANTs syfte är att utgöra ett forum för antropologi i Sverige. SANT ska främja både den vetenskapliga utvecklingen och utbildningen inom antropologin och dess tillämpningsområde, bevaka antropologers intressen som yrkeskår samt sprida information om och verka för en ökad förståelse inom universiteten, hos myndigheter och bland allmänheten för antropologi som samhälls- och kulturvetenskap. Om du vill veta mer om oss besök vår hemsida eller följ oss på Facebook.

Redaktörer:

Katarina Graffman är filosofie doktor i kulturantropologi, debattör, författare, föreläsare och pionjär i Sverige inom området medie- och konsumtionsantropologi. Katarina är Sveriges ambassadör för EASA Applied Antropology Network.

Haris Agic är filosofie doktor i socialantropologi, skribent, föreläsare, debattör, strateg inom demokrati och inkludering, människorättskämpe och demokratitalare.

Mejladress: antroperspektiv@gmail.com

sant-logga